15 jaar VOL

15 jaar VOL

25 maart 2022

Al ruim 15 jaar een plek om andere vrouwelijke ondernemers te ontmoeten

Ondernemer zijn, dat betekent vrijheid. Je eigen keuzes maken.
Je eigen werkwijze, je eigen visie. Wij weten als geen ander hoe bijzonder, hoe mooi en hoe uitdagend dat soms ook is. Want het betekent ook: weinig zekerheden, geen pasklare antwoorden en heel wat ongebaande paden. Wel of niet die ene investering doen? Hoe regel ik mijn geldzaken goed? Hoe zorg ik voor zichtbaarheid? Durf ik nee te zeggen tegen klanten waarvan ik stiekem weet dat het niet klopt? Wat doe ik zelf en wat besteed ik uit? Aan wie eigenlijk? Durf ik groot te dromen? En hoe combineer ik werk
en gezin?

 
Als kleine ondernemer doe je veel zelf, en ook veel alleen. Dat is een deel van je vrijheid, want je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Maar alleen is soms wel erg alleen. Dan is het fijn als je een plek hebt waar je andere ondernemers kunt ontmoeten. Waar je kunt laten zien hoe goed je bent in wat je doet, maar ook waar je over twijfelt. Waar je kennis kunt inbrengen en inspiratie kunt opdoen. Waar je je netwerk uitbreidt. Mensen kunt ontmoeten die het begrijpen, die weten waar je mee bezig bent en wat je bezighoudt. Die je spiegelen, naar je luisteren, je op een podium zetten als dat nodig is je laten zien dat je niet alleen bent.
 
Al meer dan 15 jaar VOL

Dat is VOL, al meer dan vijftien jaar de vereniging voor Vrouwelijke Ondernemers Leidsche Rijn. Waar we allemaal vrouw zijn, en allemaal ondernemer, maar onderling heel verschillend. Waar makelaars en uitvaartondernemers, marketeers en burn-out coaches, voedingsadviseurs, accountants, yogadocenten, schoonheids-specialisten, vormgevers, juristen, tekstschrijvers, en tal van andere professionals elkaar weten te weten. Waar sommigen net gestart zijn, en anderen al terugkijken op een leven lang ondernemen.
Waar de één personeel in dienst heeft, en de ander in haar eentje opereert. Waar de een stevige groeiambities heeft en de ander niet te groot wil worden.

Sterk en wendbaar
Nu, in het voorjaar van 2022, kijken we terug op twee jaar ondernemen in coronatijd. De pandemie heeft op ieder van ons impact gehad, op uiteenlopende manieren. Als vereniging hebben we - juist in deze gekke tijd - elkaar opgezocht. Fysiek als dat kon, maar vooral online omdat dat moest. We doopten de maandelijkse VOL-bijeenkomsten direct om in digitale VOL-café’s. En netwerken kon ook prima tijdens wandelingen in het Maximapark.
 
Nu de wereld echt weer opengaat, komt VOL dan ook sterker naar buiten dan voor corona. Sinds dit najaar staan telkens drie bijeenkomsten in het teken van één thema, dat door een groep leden wordt uitgedacht en georganiseerd. Een prachtige manier om jezelf zichtbaar te maken én elkaar nog beter te leren kennen. We hadden al thema Zichtbaarheid, en thema Balans. Deze maanden staan de bijeenkomsten in het teken van Geld.
 
Ben je ondernemer, vrouw en woon of werk je in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern of Haarzuilens? Kom dan gewoon een keer kennismaken! Hoe dat werkt, lees je op www.verenigingvol.nl.

Wij heten je van harte welkom!